18 Nisan 2015 Cumartesi

Çatlaklar Nasıl Geçer

Çatlak Tedavisi Ve Yöntemleri


Cilt Çatlakları gerek oluşum sürecinde gereksede deride belirgin olarak ortaya çıktığı süreçlerde , gereken özen ve alaka gösterildiğinde çözümü sağlanabilen dermatolojik sorunlardır.

Özellikle oluşum sürecinde cilt yapısı ve çatlağı oluşma nedenlerine bağlı olarak seçilen bir dizi uygulamayla gelişmesi engellenebilirken, kimyasal peeling gibi etkili tedavi metodlarıylada çözüme kavuşturulması mümkündür.


Çatlak Tedavisinde En Önemli Süreç : 

Erken Müdahale


Cilt çatlağı tedavisinde ,  çatlakların oluşma dönemi yada çok zaman geçmeden ( 1 ila 3 aylık zaman dilimlerinden söz edilebilir ) tedavisi daha kolaydır. ilk dönemlerinde pembe halde ortaya çıkan çatlakları yüksek nemlendirici ve vitamin içerikli krem ve solisyonlarla tedavi etmek daha kolaydır.

Zaman geçtikçe çatlaklar kesinleşir, ten rengini alır ve çizgiler oluşturur. Herkesçe fark edilebilir duruma gelir. bu dönemde de tedavi mümkün ve kolaydır ancak çatlağın ilk ortaya çıktığı süreçlerde güçlü nemlendiriciler müdahale edilebilrken ilerleyen evrede, Dermabrazyon , Dermarol ve Lazer tedavisi gibi uygulamar gerektirebilirken Önemli bir tedavi edici unsur olarak kimyasal peeling yönteminede başvurulabilir.

Kimyasal peeling uygulamarı dışındaki yöntemler klinik tedavi yöntemi olduğundan zamansal ve ekonomik açıdan kimi zaman zorlayan yanları olsada tercih edilebilirken, kimyasal peeling uygulamalrı hem evde kişinin kendi başına gerçekleştirebileceği basitlikte bir yöntem hemde ekonomik açıdan cazip fırsatlar sunduğundan sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Çatlak Tedavisinde TCA Peeling


TCA Peeling, epidermis tabaka olarak derinin alt kaltmanlarında yani esas çatlagın oluştuğu yerde, yeteriz kalmış kalojen üretimini  ve elastin liflerinin uyarılmasını sağlar. TCA Peeling Hem yakma işlemiyle ölü derini tabaka halinde cillten aılması sağlar hemde hareketlendirği hücre dokusunu yeni deri oluşumu olrak cildin üst tabakası olan epidermis tabakaya taşır.

Bir kimyasal peeling uygulaması olarak uygulanan TCA asiti labaratua ortamında hazılanan bir asit türü olmakla beraber, cilt yapısının hassasiyet derecesine göre hazırlanabilecek yüzdelik oranlarıyla vücut çatlaklarında etkin sonuçlar gstermektedir.

Kimyasal Peeling ve Tca uygulaması hakkında detaylı bilgi için KİMYASAL PEELİNG VE TCA UGLAMASI başlığını tıklamanızın yeterli olduğunu vurgulamak isterim.

Vitamin Destegi ile Çatlak Giderme

Elastin liflerin deri bütünlüğünü sağlamadaki kritik önemi ve çatlak tedavisinde özellikle hamileliğe bağlı gelişen çatlaklarda hamilelik sürecinde cildin vitamin ihtiyacının karşılanması çatlak oluşumunu neredeyse sıfıra indirmektedir.

Özellikle K, C ve A vitaminlerinin kolajen sentezini arttırmadaki başarısı düşünüldüğünde başvurulması gereken en doğru yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vitaminlerin cilde uygulanması açısından yağ formunda olanlarının masaj yöntemiyle cilde uygulanması hem uygulama kolaylığı hemde derinin doğruna vitamini emmesi ile iyileşme sürecine girmesi açısından önemlidir.

Çatlak tedavilerinde sorunun esas kaynagının elastin liflerinde yaşanan tahribat olduğu unutulmamalıdır.  Tedavi sürecininde buna bağlı olarak belirlenmesi çatlaklardan kurtulabilmek için önemlidir. Piyasada bulunan bir çok ürünün cildin kendini onarmasında yeterince güçlü içeriklere sahip olmaması yada en fazla cildi koruyan ama yaşanan çatlaığın giderilmesinden ziyade terapi desteği olmasında öteye gitmediğini artık daha iyi biliyoruz

Ancak bu, tedavinin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Hatta bir takım bileşiklerin bir araya getirmesiyle kendi tedavi uygulamalarımızı yapabileceğimizinde altını çizmek gerekiyor. Bunun için;
aşağıda listelenen maddeleri kullanabileceğimizi unutmamalıyız.

10 ml A vitaminli yağ
10 ml K vitaminli yağ
10 ml e vitamini
10 ml sukualen
50gr Kakao yağı


Evde Çatlak Kremi Nasıl Hazırlanır


50 gr kakao yağını benmari yani direk ısıya maruz bırakmadan ikili bir kap içinde sıcak suyun ısısıyla erittikten sonra  diğer maddeleri , erittiğimiz kakao yağının içerine karıştırıp bir kaç dakika boyunca homojenize olmasını sağlamak için karıştırmaya devam etmeliyiz.

Ardından serin ortamda kıvama gelmesini sağlayarak, çatlağın olduğu bölgeye masaj yöntemi ile sabah ve akşam uygulamalıyız. Özellikle A ve K vitaminlerinin kılıcal damar taribatlarında etkili ajanlar olduğunu, kolajen ve elastin liflerini onarmada çok güçlü bir etkiye sahip olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Hazırladığımız çatlak kremimizin içinde bunlara ilave olarak E vitamini ve sukalen gibi güçlü bir onarıcı olan vitamin destekleriyle güçlendirmek ve son olarak kakao yağının besleyici özelliğini kullanmak ideal bir çatlak tedavi kremi elde etmemizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder