18 Nisan 2015 Cumartesi

Hamilelikte Çatlak Kremi

Çatlaklar için Krem

Cilt Çatlaklarının Nasıl oluştuğu ve çatlak tedavisinde önemli olanın özellikle çatlağın oluşum sürecinde teşhisi ve tedavisi olduğunu diğer yazılarımızda ayrıntılı bir şekilde vurgulamıştık.

Ancak kısaca tekrarlamak gerekirse, hormonal değişimlerden dengesiz beslenmeye ve özellikle hamileik sürecinde yaşanması kuvvetle muhtemel çatlakların tedavisinin zor ve zahmetli bir süreç olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ancak durum ne olursa olsun, gerek kimyasal peeling yöntemleri gereksede özellikle vitamin destekleriyle orta vadade çatlaklardan kurtulmak imkansız değil. Bununla beraber, piyasada çatlakların giderilmesi amacı ile üretildiği belirtilen krem-jel gibi uygulamalarında kullanıldığı , cilt yapısından tutun da ürünün içerik kalitesine bağlı olarak bir dizi nedene bağlı olarak pekte istenilen sonuçlar vermeyen tedavi yöntemlerinin olduğunuda hatırlatmak gerekir.

Çatlak Kremleri


Hem genel olarak çatlak tedavisi hakkında oluşan kafa karışıklıklarından uzak durmak, hemde kendi başınıza güvenlke uygulayabileceğiniz uygulamar yapmanın bile söz konusu olduğu çatlak tedavililerinde nasıl bir yöntem izleyebileceğinize geçmeden önce piyasada bulunan çatlak kremlerine kısaca bir göz atmakta fayda var. 

Lierac Çatlak Kremi


İçeriği; propylene glycol, alcemia vulgaris extract, hedera helix, leaf/ stem extract, equısetum arvanse extract, bıs-peg-10 methly dımethyl sılane, carbomer, tromethamıne, capr glycol, sodıum hydroxıde, sodıum benzoate, sodıum salyclate, tetrasodıum glutamate dıacetate, gibi bileşiklerden oluşmaktadır.

Fransada  Lierac Labaratuarlarında üretilen bu çatlak kremi, piyasada 100ml ve  200ml'lik tpülerde bulunabilken 60 tl ile 150 tl arasında değişen fiyatlarla satıldığını göreceksiniz. 

Babe Çatlak Kremi


İçeriğinde; lady’s thistle , lady’s mantle , %2.5 horsetail, %2 rosa moschata, %1.5 silanol, %1 centella asiatica, %0.25 vitamin E.  bileşikler bulunan babe çatlak kremi, lierac kremde olduğu gibi yoğunluğunu bitki özlerinin oluşturduğu bir içeriğe sahipken aynı zamanda cildin nem ve vitamin ihtiyacını gidermek için E vitamini de yapısına eklenmiş.

Ancak çatlak tedavisinin ne kadar meşegatli olduğunu bilenler yoğunluğunu bitki özlerinin oluşturduğu bir formun tedavi için yeterli olmayacağınıda bilirler. Fiyatı ise; 200ml formalarının 100 tl ortamasında olduğunu söyleyebiliriz.

Bonie Çatlak Kremi


İçeriğinde, E. Primrose Oil (Çuha çiçeği yağı): Gamma -Linolenik Asit (GLA), Omega-6 (Linoleik Asit),Omega- 9 (Oleik Asit), potasyum ve magnezyum içerir. GLA yağ asiti gibi bileşikler bulunmaktadır.

Bonie çatlak kremini 50 cc ambalajlarda ortalama 80 tl bulabilmeniz mümkün iken kullanıcı yorumlarınada göz atmayı ihmal etmemelilisiniz.

Renuee Çatlak Kremi


İeçeriği diğer çatlak kremleriyle neredeyse aynı olan renuee çatlak kremi diğerlerinde farkıl bir özellik olarak "reestructıl " adında bir madde içermesi. Bu büyük oranda cildin ton dengesini sağlama amacıyla kullanılan bir yapıya sahip olmakla beraber, çatlak tedavisinde ne kadar etkili olduğu halen tartışmalı bir noktadadır.

Ürünün piyasa koşullarında fiyatını ise, ortalama olarak 80 tl civarlarında olduğunu ve 100 ml ambalajlarda satıldığının altınıda çizmek gerekmektedir.

Rejene Çatlak Kremi


Bir aylık kullanımda tüketilmesi önerilen ve 100 ml ambalajlarda bulunan Rejene çatlak kremide diğer çatlak kremlerinde olduğu gibi bitki özlerinin yoğun bulunduğu bir bileşik yapısına sahiptir.
Ürün tanıtımında bulunan "tamamen doğal olarak üretilmiştir" ibaresi ile özellikle çatlak gibi ciddi sayılabilecek cilt problemlerinde ne kadar etki sağlayabileceği tatrtışmalı olan rejene çatlak kremini piyasa koşullarında ortalama  70 tl civarlarında bulmak mümkün.

Bepanthol Çatlak Kremi


İçerinde etken madde olarak, Centella Asiatica, Provitamin B5, zeytinyağı bileşiklerin bulunduğu Bepanthol çatlak kremi bayer ilaç markasının bünyesinde üretilen bir kremdir. Almanyada üretilen bepanthol kremleri özellikle nemlendirici özellği yüksek pişik kremleri ile bilinirken, içeriğinde gotu kola özünün blunduğu ancak diğer çatlak kremlerinde olduğu gibi güçlü bir etkiye ship olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Bepanthol çatlak kremlerini piyasa koşullarında 150ml formlarını ortalama 60 tl fiyatlarında bulmak mümkün.

Madecassol Çatlak Kremi


Almanyada "bayer" firmasının bir ürünü olarak üretilen madecassol çatlak kremi, bepanthonol gibi güçlü bir nemlendiri olmasına ragmen çatlak tedavisinde kullanıcı yorumlarına bakarak pekte etkili olmadığını söylemek yanlış olmaz.

İçeriğinde bulunan etken maddelerin bir çok bileşikle zayıflaması soyulma yada cildin çatlakları onarma noktasında gücünü zayıflatırken, özellikle elastin lifleri uyaramadığı ancak yüksek nemlendirici özelliği ile onarıcı gücününde yabana atılmaması gerektiğini ayriyetten belirtmek gerekir.

Macedassol çatlak kremlerini piyasa koşullarında 150ml formlarını ortalama 60 tl fiyatlarında bulmak mümkün.

En İyi Çatlak Kremi


Çatlak tedavilerinde sorunun esas kaynagının elastin liflerinde yaşanan tahribat olduğu unutulmamalıdır.  Tedavi sürecininde buna bağlı olarak belirlenmesi çatlaklardan kurtulabilmek için önemlidir. Piyasada bulunan bir çok ürünün cildin kendini onarmasında yeterince güçlü içeriklere sahip olmaması yada en fazla cildi koruyan ama yaşanan çatlaığın giderilmesinden ziyade terapi desteği olmasında öteye gitmediğini artık daha iyi biliyoruz

Ancak bu, tedavinin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Hatta bir takım bileşiklerin bir araya getirmesiyle kendi tedavi uygulamalarımızı yapabileceğimizinde altını çizmek gerekiyor. Bunun için; aşağıda listelenen maddeleri kullanabileceğimizi unutmamalıyız.

  • 10 ml A vitaminli yağ 
  • 10 ml e vitamini 
  • 10 ml sukualen 
  • 50gr Kakao yağı 


50 gr kakao yağını benmari yani direk ısıya maruz bırakmadan ikili bir kap içinde sıcak suyun ısısıyla erittikten sonra  diğer maddeleri , erittiğimiz kakao yağının içerine karıştırıp bir kaç dakika boyunca homojenize olmasını sağlamak için karıştırmaya devam etmeliyiz.

Ardından serin ortamda kıvama gelmesini sağlayarak, çatlağın olduğu bölgeye masaj yöntemi ile sabah ve akşam uygulamalıyız. Özellikle a ve e vitaminlerinin kılıcal damar taribatlarında etkili ajanlar olduğunu, kolajen ve elastin liflerini onarmada çok güçlü bir etkiye sahip olduğunun altını çizmek gerekiyor. Hazırladığımız çatlak kremimizin içinde bunlara ilave olarak sukalen gibi güçlü bir onarıcı olan vitamin destekleriyle güçlendirmek ve son olarak kakao yağının besleyici özelliğini kullanmak ideal bir çatlak tedavi kremi elde etmemizi sağlayacaktır.

Eğer çatlaklarınız oluştuysa çatlakları gidermek için, çatlaklara kesin çözüm ve çatlaklara en etkili tedavi başlıklarına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder