2 Eylül 2015 Çarşamba

Glikolik Asit Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisi


Çatlakların giderilmesinde kimyasal peelingin etkili bir yöntem olduğunu daha önce anlatmıştık sizlere. Bu yöntemlerden genelde tca çatlak tedavisine değindim. Ancak glikolik asit de çatlak gidermede oldukça etkili bir asit. Tca aylık uygulanan bir asit, glikolik asitse günlük uygulanan bir asit. Glikolik asitin artısı ciltte çok kalın bir soyulma yapmaması, Ancak günlük düzenli uygulama yapılması şart. Ayrıca c vitamini vb. kolajen ve elastin sentezini arttıran maddelerle kullanmak lazım. Ayrıca dermaroller ile çatlak tedavisi yapıyorsanız glikolik asiti muhakkak kullanmalısınız. Konu hakkında kkaaoyagi.org sitesinden bir alıntı yaptım iyi okumalar.


Vücut çatlaklarının kollajen ve elastin bağ dokudaki yırtılmadan kaynaklandığını daha önceki yazılarımda yazmıştım. Tedavi amaçlı olarak da tca çatlak tedavisi yöntemini önermiştim. Gelen bir iki harkulade mesajda gerçekten konuyla yakın ilgilenen doktor bir arkadaş araştırmaları sonunda glikolik asitle çatlaklarını giderdiğini yazmıştı. Bende o mailden sonra araştırmalar yaptım. Yani sizlere tca sonrası glikolik asit kullanın diyordum ama sadece glikolik asitle de iyi bir tedavi olması mümkün görünüyor.

Glikolik Asit


Glikolik asit şeker kamışından elde edilen AHA (alfa hidroksi asit) ailesinden bir asit. Genellikle cilt lekeleri ve kırışıklıklar için kullanılıyor. Üst deride soyma yapan bir asit kendisi Ancak uygulandığı bölgede kolajen ve elastin lifleri de uyaran etkisi var. Zaten glikolik asitle kimyasal peeling yapanlar veya yaptıranlar bileceklerdir uygulama sonrası kalan kızarıklığı.

Çatlak Tedavisinde Glikolik Asit


Peki çatlaklarda nasıl kullanılacak. Bunun için doktor arkadaş %25 glikolik asit kullanmış. Glikolik asiti çatlak olan bölgeye sürüp 2 dakika sonra yıkamış. İşlemi 3 günde bir yapılmış yani ayda yaklaşık 10 uygulama. Sonrasında cildine hergün ascorbic acid (c vitamini) uygulamış. Bu uygulama yaparken bu kısmı ben aktarayım, c vitamini sulandırıldığında bozulacağı için uygulama öncesi cildinize yetecek kadar c vitaminli tonik hazırlamalısınız. Bu tonik hazırlamada cildinize ne kadar süreceksiniz o çatlaklara göre değişiyor, o yüzden kendinize göre bir ölçü belirleyin. Örneğin bir yemek kaşığı suda çeyrek çay kaşığı c vitamini eritebilirsiniz. Yalnız dikkat c vitamini her gün sürülecek. yani asit uygulayın uygulamayın her gün kullanacaksınız.

C vitamininden sonra cildine madecassol, 10 ml e vitamini, 10 ml a vitaminli yağ, 10 gr çinko oksit içeren kremden uygulamış. 4. aydan itibaren çatlak görünümünün çok azaldığını ifade ediyor. Aslında yaptığı çok doğru ve bilimsel, madecassol "centella asiatica" yani gotu kola denen bitkinin özünü içerir bu madde cilt altında kolajen ve elastin bağlarını onarır. C vitamini a vitamini zaten malum onarıcı etkisi var. muhtemelen e vitamini ve çinko oksiti yatıştırıcı amaçlı kullandı.

Çatlak Tedavisinde Kimyasal Peeling


Neyse uluslararası kaynaklar da benzer şeyler yazıyor oldukça etkiil bir yöntem, artıları soyulma olmuyor ciltte iz bırakma riski daha az. Diğer yazıda da belirttiğim gibi bu işin tek tedavisi kimyasal peeling yapmak, bunu da bilinçli yapacaksınız. sonrası bakımlara özen göstereceksiniz. Ayrıca sabır göstereceksiniz. Mucize yok yani, ha ben göstermem diyorsanız gidip kremlere tonla para verip her seferinde yeni bir umutla çatlak tedavisi yapmaya çalışabilirsiniz.
Kaynak: http://www.kakaoyagi.org/2015/08/glikolik-asit-catlak-tedavisi.html


Glikolik asitle çatlak tedavisi hakkında çok fazla kaynak var. Bu konuda daha detaylı araştırmalar yapmalısınız, sonuçta çatlaklar için kesin çözüm üretecekseniz, bir seneye yakın bir zaman bu tedavileri uygulamalısınız. Unutmayınki çatlaklar tedavisi olan cilt problemleridir, ancak çatlakların tedavisi zordur ve siz bunun için belli bir zaman harcamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder